Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
De beste tips voor anaal

Eerste keer anaal: 3 tips!

Geschreven door   27 januari 2020
27 januari 2020     reageer op artikel Reageer

De eerste keer anaal kan spannend zijn. Toch maakt die spanning het enorm interessant. Laten we eerlijk zijn: experimenteren is een van de leukste dingen in een relatie! De spanning stijgt als je samen besluit een om een nieuwe weg in te gaan. Een voorbeeld daarvan is de eerste keer anale seks. Voor sommigen kan het even wennen zijn, maar als je samen goed voorbereid begint, kan het een heerlijke ervaring worden! Wij hebben een paar tips voor je om van de eerste keer anale seks een fijne ervaring te maken. Wie weet wil je hierna niks anders meer!

1.Let’s talk about it

Als jullie besluiten om dit spannende standje uit te proberen, is het belangrijk dat jullie er een gesprek over hebben. De allereerste en ook wel belangrijkste vraag is: staan jullie hier allebei voor open?

 Een open gesprek is erg belangrijk als het aankomt op experimenteren.

Hoe zien jullie het voor je, wanneer willen jullie dit uitproberen en wat is er voor nodig om te ontspannen tijdens het experimenteren? Daarnaast is het ook belangrijk om af te spreken hoe ver jullie gaan. Als de seks ongemakkelijk wordt, is het uiteraard belangrijk dat je dat kan aangeven bij jouw partner en jullie gelijk stoppen. Naarmate jullie erover praten, wordt de drempel lager en krijg je er ook meer zin in om het uit te proberen.

2.Neem de tijd

Het kan zijn dat je na het kijken van erotische films al een beeld hebt van anale seks. Hierin schreeuwen vrouwen het uit van genot en stoten mannen vaak nogal hard tijdens de penetratie. We kunnen je nu al vertellen dat dit tijdens de eerste keer niet realistisch is. Het is namelijk erg gevoelig en kan de eerste keer als onaangenaam en pijnlijk worden ervaren. 

Voorspel is ontzettend belangrijk als voorbereiding.

Het maakt in die zin niet uit hoe je het voorspel doet, het gaat erom dat jullie contact met elkaar maken en lekker ontspannen. Je zou bij wijze van de hele avond kunnen inplannen om tot anale seks te komen.

De anaaldildo voor extra voorbereiding!

Anaal dildo

Voor veel mensen kan de eerste keer met een anaaldildo een spannende en soms ook enge ervaring zijn. Echter is niets minder waar, het ligt namelijk geheel aan jezelf en hoe spannend je het wil maken. Het is belangrijk om rustig aan te beginnen en te zorgen voor voldoende ontspanning en glijmiddel. Het kan een goede manier zijn om te proberen met anale penetratie. Als je het zelf doet, heb je het ook zelf in de hand en kan de controle een bepaald rustgevoel creëren. Een goede tip dus “probeer het eerst zelf met een anaaldildo! voordat je aan anale seks begint.

Bonus: massage tips tijdens voorspel

Een massage is een goede manier om samen te ontspannen. Dit kan je doen doormiddel van gezellige geurkaarsen aan te steken en een romantische zetting te creëren. Hierbij wat handige tips voor de massage.

3.Maak het smooth met glijmiddel

Bij anale seks is de penetratie zoals eerder gezegd gevoeliger en soms pijnlijker dan normale penetratie. Een grote tip is dan ook: gebruik veel glijmiddel! Je kan ervoor kiezen elkaar eerst te masseren rond het schaamgebied, zodat je lekker ontspant en langzaam opgewonden wordt. 

“Niet alleen voelt het heerlijk om met glijmiddel gemasseerd te worden, het maakt de penetratie ook makkelijker.”

Daarnaast bestaat er ook een spray speciaal voor de anus, om die te ontspannen en de pijn iets te verlichten.

Masseertechnieken

Zorg allereerst voor korte nagels, zodat je je partner tijdens het masseren geen pijn doet! De volgende stap is om glijmiddel of speeksel te gebruiken en zachtjes de anus te masseren met je vinger of met je tong. Aan het begin zal je merken dat de anus begint te trekken. Dit is een natuurlijke reactie en zal naarmate je langer masseert overgaan.

Het is hierbij belangrijk om naar je partner te luisteren en zijn of haar lichaamstaal te voelen.

Daarna kan je voorzichtig je vinger naar binnen laten glijden. 

Playtime: deze speeltjes kunnen jullie gebruiken

Er zijn speeltjes speciaal voor de anus. Jullie kunnen ervoor kiezen om in plaats van een vinger een smalle dildo te gebruiken. Een andere manier om de anus te laten ontspannen, is vibratie. 

Door de trillingen van een vibrator ontspant de kringspier.

Een buttplug is ook ideaal om langzaam in te brengen en je partner te laten wennen aan het gevoel. Zorg ervoor dat de speeltjes goed met glijmiddel zijn ingesmeerd, zodat ze soepel naar binnen glijden en het genot verhogen. Wist je dat een buttplug enorm geschikt is voor anale training? Lees meer daar in het artikel “Buttplug als ideale voorbereiding op anale seks“. Uiteraard geldt dit ook in bepaalde mate voor andere sextoys zoals een anale dildo.

Steeds een stapje verder

Als jullie samen besluiten dat het voorspel genoeg voorbereiding was, kunnen jullie langzaam overgaan tot de echte penetratie. Het is belangrijk dat ook de penis schoon is, zodat er geen bacteriën worden verspreid. Hiervoor kan je een speciale penisreiniger voor gebruiken. Zodra jullie er klaar voor zijn, duw je hem langzaam naar binnen. 

Anale seks is iets wat je moet opbouwen en als je het blijft proberen, merk je ook dat het steeds iets beter gaat.

Jullie kunnen ervoor kiezen de penetratie langer te laten duren of iets dieper te gaan. Zodra je partner aangeeft dat het niet prettig voelt, stoppen jullie gelijk.

Breng je relatie naar een dieper niveau

Nu je alle tips hebt gekregen om met je partner aan anale seks te beginnen, begint het echte werk. Maak de eerste keer experimenteren speciaal, doe kaarslichten aan, zet een sexy muziekje op en het belangrijkste: geniet ervan! 

Bekijk deze aanraders

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags anale seks anus eerste keer experimenteren glijmiddel partner penetratie

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant