Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Goede tips te snel klaarkomen voor een man

Tips tegen te snel klaarkomen van een man

Geschreven door   14 februari 2020
14 februari 2020     reageer op artikel Reageer

Het is een situatie waar je als man zelfs niet aan wilt denken: een intieme vrijpartij komt veel te snel tot een eind omdat je te snel bent klaargekomen. Dit is misschien een vervelende ervaring maar troost je, het is iets wat veel mannen overkomt. Gelukkig zijn er veel manieren die je kunt toepassen om je orgasme te beheersen. Hieronder delen we de meest praktische tips met je.

Premature ejaculatie, voortijdige of vroegtijdige zaadlozing

Het te vroeg klaarkomen van een man wordt ook wel “premature ejaculatie” (voortijdige zaadlozing) of “Ejaculatio praecox” (vroegtijdige zaadlozing) genoemd. Uiteraard is dit een ruim begrip. Wat is namelijk te vroeg klaarkomen? Als je er een definitie aan zou koppelen kom je op het volgende uit: Er is sprake van te vroeg klaarkomen als een man weinig tot geen controle kan uitoefenen op zijn orgasme en hierdoor eerder klaarkomt dan gewenst.

Lees ook

De term heeft betrekking op zowel de penetratie als bij het stimuleren van de penis op andere manieren. Er zijn mannen die al bij een geringe stimulatie tot een zaadlozing komen en dus niet aan een gewenste penetratie toekomen. 

Wat wordt gezien als te vroeg klaarkomen?

Er wordt gesproken van te vroeg klaarkomen als een man binnen één minuut na penetratie tot een orgasme komt. De gemiddelde man doet hier 3 tot 5 minuten over. Een tijdsduur van 7 tot 13 minuten wordt door veel stellen als ideaal gezien, maar dat houden maar weinig mannen vol.

Vroegtijdig klaarkomen is zeker niets om je als man voor te schamen, want je bent zeker niet de enige. Iedere man komt wel eens te vroeg klaar.

Oorzaak en gevolgen van het vroegtijdig klaarkomen

De oorzaken van het vroegtijdig klaarkomen kunnen gezocht worden op zowel fysiek, psychologisch of emotioneel gebied. Dit is bij iedere man verschillend. Een voortijdige zaadlozing kan uiteraard als gevolg hebben dat je partner seksueel niet voldoende bevredigd wordt. Daarnaast kunnen prestatiedrang en faalangst een rol gaan spelen bij mannen die regelmatig te snel klaarkomen. Dit kan weer stress veroorzaken, wat effect op het seksleven en hierdoor een negatieve wisselwerking heeft. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om je orgasme te beheersen. 

Maak te snel klaarkomen bespreekbaar

De belangrijkste tip die we mee kunnen geven is dat je eerlijk bent naar je partner en het vroegtijdig klaarkomen bespreekbaar maakt. Je neemt hiermee een groot deel van de druk voor jezelf weg. Daarnaast kan je partner misschien wel helpen als je met de onderstaande tips aan de gang gaat. 

Let op, dit kunnen nog wel eens zeer spannende avonden worden!

Ik kom te snel klaar! 

Ok, je zult uiteraard niet meteen bij je eerste date gaan roepen ”Ik kom te snel klaar!” Dit geeft vaak een rare indruk. Veel mannen kiezen ervoor om in dat geval voor de afspraak te masturberen om de ergste druk eraf te halen. Ze houden het een tweede ronde vaak langer vol. 

De invloed van voeding op je zaadlozing

Daarnaast is je voedingspatroon van invloed op je orgasme. Het regelmatig eten van bananen, eieren en pure chocolade zorgen voor uitstel van je zaadlozing. Sojaproducten, koffie en energiedrankjes (door de stimulerende werking) zorgen juist dat je sneller klaarkomt.

Tip: gebruik een cockring om de ejaculatie uit te stellen

Praktische tips tegen te snel klaarkomen van een man

Het is zeker niet nodig om direct naar de huisarts te gaan als je vaak voortijdig klaarkomt. Er zijn diverse praktische tips die je als man zelf kunt toepassen tegen te snel klaarkomen. We geven hieronder een aantal voorbeelden.

Masturbeer en leer je eigen lichaam kennen

Leer je eigen lichaam kennen door te mastuberen, al dan niet met een masturbator. Als je tijdens de seks bijna gaat klaarkomen, voel je een warme gloed door je lichaam heen gaan. Het is belangrijk dat je dit gevoel gaat herkennen om je orgasme uit te stellen. Je zult merken dat je hierdoor veel onderstaande tips makkelijker kunt toepassen.

De stop- en knijp techniek om een orgasme uit te stellen

Als je een orgasme voelt aankomen kan je de stop techniek proberen. Dit is niets anders dan even een korte pauze houden als je bijna gaat komen. Het is verstandig om dit eerst uit te proberen bij het masturberen en daarna uiteraard pas tijdens de sex met je partner. Je zult merken dat je hier door middel van oefening steeds beter in wordt en dit zelfs een aantal keren achter elkaar kunt volhouden. 

Lees ook

De knijptechniek sluit aan op de vorige tip. Dit is een techniek waarbij je zachtjes in je penis knijpt als je een orgasme voelt opkomen. Door even te knijpen op de plek waar je schacht en je eikel samenkomen, voel je het warme gevoel wegtrekken. Het is wel verstandig om een korte pauze te houden (je kunt uiteraard wel je partner verwennen) voordat je verder gaat. Dit kun je gerust een aantal keren herhalen.

Kegeloefeningen voor een sterke bekkenbodemspier

Je kunt ook je orgasme uitstellen als je een sterke bekkenbodemspier (de spier die je ook gebruikt als je je plas aan het ophouden bent) hebt. Hiervoor kun je diverse oefeningen doen. Dit worden ook wel kegeloefeningen genoemd. Je kunt deze bekkenbodemspieren (ook wel pc-spieren genoemd) trainen door deze aan te spannen en weer te ontspannen. Bij kegeloefeningen kun je dit op verschillende manieren doen: 

  • Je kunt ervoor kiezen om de spier 10 keer achter elkaar voor 5 seconden aan te spannen en vervolgens weer te ontspannen.
  • Je kunt ervoor kiezen om de spier voor 60 seconden aan te spannen en vervolgens weer 60 seconden te ontspannen en dit een aantal keren achter elkaar.
  • Je kunt ervoor kiezen om de spier in 10 seconden zo snel mogelijk aan te spannen en te ontspannen en deze oefening een aantal keren te herhalen.
  • Het is ook een optie om series te maken waarin je de spier voor 3 seconden zo hard mogelijk probeert aan te spannen om vervolgens 10 seconden te ontspannen. 

Deze oefeningen kun je het beste een aantal keren per dag doen. Je kunt deze oefeningen overal uitvoeren maar het is verstandig dat je dit in het begin doet als je alleen bent zodat je jezelf kunt focussen op deze spier. Let erop dat je bij deze oefeningen niet andere spieren (in je bovenbenen, je buik of je billen) gebruikt.

Zoek de grens van je geilheid

Zoals je wel weet zijn er bij een vrijpartij verschillende fases waarbij het moment vlak voor en tijdens je orgasme het meest intens zijn. Als je deze fase op 100% zet, probeer dan zo lang mogelijk vol te houden om op ongeveer 75% te blijven. Het is dus van belang om de vrijpartij rustig aan op te bouwen en deze “kalmte” zo lang mogelijk vol te houden. 

Lees ook

Dan nog even de praktische kant van de avond. Vraag je partner om rustig aan te doen. Misschien is het verstandig om haar eerst helemaal te verwennen (ladies first?). Eventueel kunnen jullie hier seksspeeltjes voor gebruiken en is jouw penis niet direct nodig. Op deze manier kun jij wennen aan de spanning en is de kans kleiner dat je te snel zult klaarkomen.

Focus je op seks en het genieten hiervan 

Tot slot is het van groot belang om je focus te verleggen. Focus je op de seks, op je partner of het genieten samen maar vooral niet op je penis. Hoe meer je aan je orgasme denkt, hoe sneller je komt. Door de spanning en aandacht van je penis weg te halen, kan je makkelijker genieten van sex zonder te snel een orgasme te hebben. Je zult afleiding genoeg hebben dus maak er gebruik van!

Reageer op dit artikel

Lees ook

tags klaarkomen orgasme partner penis te vroeg klaarkomen tips zaadlozing

Geef je mening

Nieuwste artikelen
Meest gelezen
Categorieën

Online sexshop

Ook interessant