Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een dildo

Waar let je op bij het kopen van een dildo?

Geschreven door   8 februari 2020

Ben je op zoek naar een goede dildo maar je weet niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier op de goede plek. Er zijn erg veel verschillende dildo’s te krijgen. Wij vertellen je in dit artikel waar je op moet letten wanneer je een dildo wil aanschaffen.

Kies de dildo die bij jou past

Wanneer je een dildo gaat kopen, is het goed dat je onderzoekt welke dildo voldoet aan al jouw wensen.

  • Bedenk vooraf wat je met de dildo wil stimuleren; de vagina, clitoris, g-spot of de anus?
  • Er zijn vele formaten dildo’s te koop. Begin bij twijfel met een kleine.
  • Wil je een kromme, gladde of geribbelde dildo? Elke vorm geeft weer een andere sensatie.
  • Verdiep je eens in de verschillende materialen waarvan een dildo gemaakt kan zijn
  • De voorbinddildo, dubbele dildo en buttplug zijn speciale dildo’s voor wanneer je een stapje verder wil gaan.

Volledig aanbod aan dildo’s

Welke dildo pas het best bij me

Stimulatie

Het is handig als je vooraf bedenkt wat je met de dildo wil gaan stimuleren. De vagina, de clitoris of de g-spot? Zoek je een anaal dildo? Bij anaal gebruik is het prettig om te beginnen met een wat dunnere dildo of een buttplug. Wil je de prostaat of de g-spot stimuleren, dan is een gekromde dildo juist handiger. Lees altijd de beschrijving die bij de dildo staat, om te kijken waar hij het meest geschikt voor is.

Het formaat van je dildo

Een belangrijke categorie bij de zoektocht naar een goede dildo is het formaat. Dildo’s bestaan in zoveel verschillende maten, dat het maken van een goede keuze lastig kan zijn. Ga in dit geval af op je eerdere seksuele ervaringen. Meestal weet je wel of je een voorkeur hebt voor klein, medium of groot. Twijfel je? Of heb je weinig tot geen seksuele ervaring? Begin dan met een kleine dildo.

De vorm

Wanneer je weet waarvoor je de dildo wil gaan gebruiken en het formaat hebt gekozen, kan je de vormen gaan bekijken. In de categorie klassieke dildo’s, ook wel realistische dildo’s genoemd, is het aanbod groot. Gebruik deze dildo om een levensechte, heerlijke inwendige stimulatie te ervaren. Goed om aan te schaffen als je weinig ervaring met dildo’s hebt.

Door de jaren heen zijn er steeds meer vormen in het aanbod bij gekomen. Er zijn dildo’s die krom, glad of geribbeld zijn en zelfs die de vorm van een kegel hebben. De vorm van de dildo draagt bij aan de sensatie. Een kromme dildo kan door zijn vorm de g-spot of de prostaat perfect stimuleren. De geribbelde vorm geeft een extra stimulatie en is niet geschikt voor de beginner. En een dildo in de vorm van een kegel (ook prisma dildo genoemd) is fijn als je klein wil beginnen en steeds breder wil. 

Het materiaal

Deze materialen zijn allemaal veilig én goed schoon te houden:

  • Siliconen: Siliconen nemen, heel handig, vanzelf jouw lichaamstemperatuur aan. Deze dildo’s voelen zacht en natuurlijk aan en zijn buigzaam. Handig is de zuignap dildo. Deze dildo kan je op een gladde ondergrond vastzetten.
  • Glas: Dildo’s van glas zijn sterk, lekker glad en onbreekbaar. Ze zijn goed te gebruiken voor het stimuleren van de g-spot. En ook voor mensen met een rubber- of latexallergie zijn ze een uitkomst. Leuk voordeel: een glazen dildo is vaak ook een lust voor het oog.
  • Staal: Een stalen dildo wordt vooral geprezen vanwege zijn gewicht. De zwaarte kan als erg prettig ervaren worden tijdens de seksuele handelingen. Omdat staal in water snel opwarmt en afkoelt, is hij uitermate geschikt voor temperature play.

Bijzondere dildo’s

Als laatste bespreken we een paar dildo’s die wat extra’s te bieden hebben. Zo is er steeds meer vraag naar de voorbinddildo (of strapon dildo). Deze is heel geschikt om je partner vaginaal, anaal of oraal mee te penetreren. Let op bij het uitkiezen dat er twee varianten zijn: een te dragen door een man en een te dragen door een vrouw.

De dubbele dildo is zowel solo als met je partner een leuke variant. Solo is de dubbele dildo met de zuignap erg handig om vaginaal en anaal tegelijk te gebruiken. Met de U-vormige variant kan je ook met je partner eindeloos in standjes variëren.

En dan is er de buttplug. Deze wordt anaal ingebracht waarbij het niet de bedoeling is dat er gepenetreerd wordt. De buttplug kan je tijdens de seks gewoon laten zitten en stimuleert de anus. Dit kan een heerlijke toevoeging zijn op de zelfbevrediging of jullie seksuele avonturen.

Het is dus slim om je goed te oriënteren voordat je een dildo aanschaft. Ben je een beginneling, kies dan voor een wat kleinere en gladde dildo. Met wat meer ervaring kan je uitbreiden in vorm en grootte zoveel je maar wil. Het belangrijkste is dat je een dildo koopt waar je nog lang veel plezier en veel hoogtepunten mee kan beleven!

  • Was dit nuttig voor je?
  • JaNee