Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen
Bestel nu en je bestelling wordt gratis verzonden!
Bestel voor extra voor gratis verzending
Waar je op moet letten bij het kopen van een buttplug

Waar let je op bij het kopen van een buttplug?

Geschreven door   1 februari 2020

Een buttplug zorgt voor extra genot tijdens én voor de seks. Een speeltje waar je veel plezier aan beleeft dus, maar waar let je op bij het kopen van een buttplug? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Er zijn verschillende punten waar je op moet letten en deze hebben wij voor je uitgezocht. 

Beginner of meer ervaren

Bij de keuze voor een buttplug is ervaring zeer belangrijk. Heb je al vaker een buttplug gebruikt of ben je een beginner? Op deze vraag kun jij alleen antwoord geven. Zeker voor beginners is het zeer belangrijk om klein te beginnen. Je sluitspier is in het begin strak en zal als een reflex samenknijpen. Hou hier rekening mee bij de aanschaf van een buttplug. 

  • Een buttplug begint smal en wordt naar onder toe breder om vervolgens weer wat smaller te worden.
  • Aan het einde van de buttplug zit een grotere schijf zodat het speeltje niet in je anus kan verdwijnen.
  • Werk altijd met veel glijmiddel.
  • Een siliconen buttplug is zacht en flexibel, geschikt voor beginners.
  • Er zijn buttplugs van siliconen, metaal, met structuren en vibrerende varianten.
  • Een buttplug met pomp is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Bekijk alle buttpluggen

Een kleine buttplug voor een beginner

Waar is een buttplug van gemaakt?

Er zijn veel verschillende buttpluggen verkrijgbaar. Kies zelf welk materiaal en welke soort het beste bij je past. 

Siliconen buttplug voor beginners

Vooral voor beginners zijn de buttpluggen van siliconen een aanrader. Een siliconen plug is zacht en flexibel. Het materiaal is hygiënisch en soepel, en vooral dat laatste zorgt ervoor dat het inbrengen makkelijker gaat. Veel vibrerende buttpluggen zijn ook gemaakt van siliconen, net als de opblaasbare varianten. Let er bij siliconen buttpluggen wel op dat je hierbij geen glijmiddel op basis van siliconen kunt gebruiken. Hierdoor raakt het speeltje beschadigd en kun je meer last van de wrijving hebben.

Latex en plastic

Naast siliconen zijn latex en plastic buttpluggen ook zeer geschikt voor beginners. Dit materiaal is ook flexibeler en gemakkelijk in gebruik. In combinatie met het juiste glijmiddel zijn deze speeltjes voor de startende gebruiker heel geschikt. 

Metalen buttplug

Naast siliconen worden veel buttpluggen gemaakt van metaal. Deze zijn echt voor gevorderde gebruikers omdat de buttplug redelijk zwaar is en temperatuurgevoelig. Het metaal is bij het inbrengen vaak nog koud, dit geeft een intenser gevoel. Vind je dit gevoel niet prettig? Warm het metaal dan op onder de warme kraan. Het gewicht van een metalen buttplug zorgt voor een intens gevoel. Je kunt bij een metalen buttplug kiezen uit aluminium, metaal en roestvrij staal.

Metalen buttplugs

Glazen buttplug

Als laatste is er nog de glazen buttplug. Deze is net als de metalen geschikt voor de gevorderde gebruiker. Bij glazen buttpluggen zien we ook veel structuren die zorgen voor extra stimulatie. De buttplug is dan voorzien van ribbels, nopjes of andere structuren. De structuur geeft extra prikkels aan de anus en zorgt voor een intens gevuld gevoel.

Buttplug van glas

Zeer belangrijk: het formaat en de vorm

Dit is misschien wel het belangrijkste punt bij de keuze voor een buttplug. Het formaat en de vorm. Vooral wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met een buttplug is het goed om te kiezen voor een klein formaat. Je sluitspier is strak en zal als een reflex samenknijpen. Probeer goed te ontspannen en maak gebruik van veel glijmiddel. Naarmate je meer ervaring krijgt bij het gebruik van een buttplug kun je kiezen voor uitdagende vormen en grote formaten. 

Een buttplug begint altijd smal en loopt dan uit, waarna de hals weer wat smaller wordt. Het brede, vaak ronde uiteinde zorgt ervoor dat de buttplug niet in je anus verdwijnt. Omdat de anus en darmen een zuigende werking hebben (in tegenstelling tot de vagina, die een naar buiten stuwende werking heeft) is het belangrijk om te kiezen voor een breed uiteinde van de plug. Je  zult niet de eerste zijn die na het gebruik van de verkeerde buttplug een bezoekje aan de dokter moet brengen. 

Buttplug met pomp

Vind je het moeilijk om een keuze te maken tussen de verschillende formaten? Kies dan voor een opblaasbare buttplug. Deze buttplug met pomp kan na het inbrengen worden opgeblazen tot de dikte die je fijn vindt. Dit werkt heel goed wanneer je langzaam je grenzen wilt verleggen. 

Verschillende vormen

Zoals bij dildo’s zijn er buttpluggen in verschillende vormen. De meest standaard vorm is een buttplug met een smal begin daarna uitlopend. Uiteraard zijn de mogelijkheden daarnaast eigenlijk eindeloos. Er zijn buttpluggen die voorzien van een structuur die je anus stimuleren. Maar je kunt ook kiezen voor een buttplug met zogenaamde ‘kralen’. Iedere kraal zorgt voor een nieuwe stimulatie en een gevuld gevoel. Er zijn ook buttplug sets verkrijgbaar. Deze sets bestaan uit twee of meer buttpluggen waarmee je kunt variëren. Deze zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen, zodat je samen kunt genieten.

  • Was dit nuttig voor je?
  • JaNee